verhalen

Het verhaal van Vincent
Wanneer Vincent, als ervaren kok, voor het eerst bij Synkroon binnenstapt, is hij heel onzeker over hoe zijn professionele leven er in de toekomst zal uitzien. Dat hij heel erg gemotiveerd is om een nieuwe richting in te slaan en er iets van te maken, is voor zijn coach al snel duidelijk.

Wanneer Vincent, als ervaren kok, voor het eerst bij Synkroon binnenstapt, is hij heel onzeker over hoe zijn professionele leven er in de toekomst zal uitzien. Dat hij heel erg gemotiveerd is om een nieuwe richting in te slaan en er iets van te maken, is voor zijn coach al snel duidelijk. Vincent komt aanvankelijk zelf met het idee om als administratief medewerker aan de slag te gaan, maar een stage (werkplekleren) wijst al snel uit dat dit niet de richting is waarin hij zijn talenten ten volle kan benutten.

En dan is er de vacature van magazijnmedewerker bij CEM International. Een bedrijf waarvan zaakvoerster Joyce iemand is die mensen kansen wil geven en samen met haar bedrijf wil laten groeien. Na een gesprek met Vincent en zijn coach, is Joyce overtuigd van de kwaliteiten van Vincent en de meerwaarde die hij kan betekenen in haar team. Anderzijds moet voor Vincent worden uitgetest of deze job het beste in hem naar boven kan halen. Na een korte stage (3 weken werkplekleren) zijn Vincent en Joyce het er over eens: hij is de juiste man op de juiste plaats! Een opleiding op de werkvloer geeft Vincent tijd en ruimte om te leren en 6 maanden later wordt de samenwerking bezegeld met een contract. Voor zowel Vincent als CEM International is dit nog maar het begin van een jarenlang engagement. Win-win en een heel tevreden coach!


Coach Kirsten getuigt
José heeft fibromyalgie en om deze reden in begeleiding bij Synkroon. Hij mag geen belastend werk doen voor nek en schouders. Hij zou graag in een natuurrijke omgeving werken en zijn voorkeur gaat uit naar klusjesman.

José heeft fibromyalgie en om deze reden in begeleiding bij Synkroon. Hij mag geen belastend werk doen voor nek en schouders. Hij zou graag in een natuurrijke omgeving werken en zijn voorkeur gaat uit naar klusjesman.

Tijdens mijn zoektocht naar een gepaste werkplek voor José kwam ik bij Kamp C terecht. Kamp C is een autonoom provinciaal bedrijf dat zich onder andere inzet voor duurzaam bouwen en wonen. Het is dan ook een zeer fijne en uitgebreide groene site. Het gesprek voor de aanvraag naar werkplekleren verliep vlot en de aandachtspunten werden besproken. De stage was succesvol! José kon in een fijne omgeving zijn talenten ontdekken en competenties aanleren. Het was een ideale plek om de aandachtspunten uit te testen.

Dank aan Kamp C om hun werkvloer open te zetten voor José. Het bracht José weer een stap verder naar tewerkstelling!


Haar eigen droom achterna …
Jina is een vrouw van buitenlandse origine (Iran), die al jaren in België woont en werkt. Door fysieke klachten heeft ze haar job moeten opgeven, omdat aangepast werk niet mogelijk was. Samen met Synkroon wil ze uitzoeken welke jobs haalbaar zijn. Ze staat er voor open om dingen uit te proberen. Werkplekleren is daarvoor het ideale instrument.

Jina is een vrouw van buitenlandse origine (Iran), die al jaren in België woont en werkt. Door fysieke klachten heeft ze haar job moeten opgeven, omdat aangepast werk niet mogelijk was. Samen met Synkroon wil ze uitzoeken welke jobs haalbaar zijn. Ze staat er voor open om dingen uit te proberen. Werkplekleren is daarvoor het ideale instrument.

Na een stage in verkoop en orderpicking geeft Jina aan haar coach Katia aan dat ze eigenlijk een zwak heeft voor kinderen. Werken met kinderen zou haar zeker bevallen. Ze heeft hierover al gesproken met de verantwoordelijke van de dienst onthaalouders van het OCMW te Heist-o/d-Berg. Ze kennen elkaar van de school, waar hun kinderen gaan. Jina droomt er altijd al van om onthaalouder te worden.

Waarom zou deze droom geen realiteit kunnen worden? Ze gaat eerst naar een infomoment bij het OCMW en daarna spreekt coach Katia af dat Jina een stage kan lopen bij een onthaalmoeder. Dit verloopt reuzegoed. Het is echter wel nodig dat Jina een aantal zaken laat aanpassen bij haar thuis om de kinderen goed op te vangen. Ondertussen start ze met de opleidingsprocedure via het OCMW. Ze doorloopt dit allemaal met veel enthousiasme en start uiteindelijk als onthaalmoeder met enkele kinderen. Een symbolisch moment! Een verhaal van veel moed en doorzetting, maar vooral van motivatie!


Het verhaal van Lydie
Zaakvoerster Lydie runt een groot bedrijf en neemt contact op met Synkroon om de kans op invulling van vacatures te vergroten.

Zaakvoerster Lydie leidt een groot bedrijf en neemt contact op met Synkroon om de kans op invulling van vacatures te vergroten. De werkgever komt tot de vaststelling dat het type werknemer dat Synkroon begeleidt niet overeenkomt met het beeld dat zij voor ogen had. Sterker nog, ze is verrast door de talenten en competenties die werkzoekenden bezitten.

Werkplekleren geeft Lydie de kans om kandidaten uit te testen. De coach van Synkroon zorgt voor de juiste begeleiding en ondersteuning van zowel werkzoekende als werkgever en financieel is er ademruimte om de juiste match te vinden. Lydie heeft ondertussen 5 werkzoekenden vanuit de doelgroep in dienst genomen.


Het verhaal van Dries
Dries is tewerkgesteld in een ziekenhuis als logistiek assistent. Hij werkt hier al jaren, maar omwille van bepaalde aandachtspunten loopt zijn tewerkstelling niet altijd even gemakkelijk.

Dries is tewerkgesteld in een ziekenhuis als logistiek assistent. Hij werkt hier al jaren, maar door bepaalde aandachtspunten loopt zijn tewerkstelling niet altijd even gemakkelijk. Op een dag neemt hij contact op met zijn voormalige coach bij Synkroon. Hij laat weten dat hij opnieuw ondersteuning nodig heeft. Synkroon zet alle partijen aan tafel en zorgt dat er snel tot een interventie wordt overgegaan. De coach observeert mee op de werkvloer, doet suggesties over aanpassingen aan het takenpakket en de werkomgeving en zorgt voor meer structuur.

De werkgever staat open voor deze suggesties en de Dienst Arbeidsbeperking bekijkt aanpassingen in functie van de VOP. Op korte termijn is het traject van Dries weer rechtgetrokken tot grote tevredenheid van alle partijen. Inzet was behoud van de job en met de nodige ondersteuning en welwillendheid is dit tot een goed einde gebracht.


M-Museum Leuven opent zijn deuren, niet alleen voor bezoekers maar ook voor Synkroon
Fabienne weet zeer goed wat ze kan en welke competenties ze nog kan ontwikkelen! Alleen heeft ze ondersteuning nodig om dit te realiseren. Cultuur spreekt haar aan maar het was geen vereiste om in deze sector terecht te komen.

Fabienne weet zeer goed wat ze kan en welke competenties ze nog kan ontwikkelen! Alleen heeft ze ondersteuning nodig om dit te realiseren. Cultuur spreekt haar aan maar het was geen vereiste om in deze sector terecht te komen. Eerder toeval zorgt ervoor dat er een opening is richting M-Museum. Coach Ellen stelt werkplekleren voor om Fabienne vacaturegericht uit te testen. De werkgever ziet potentieel in Fabienne. Een interne opleiding binnen M-Museum (GIBO) zorgt ervoor dat Fabienne de werkomgeving en het takenpakket kan uittesten, vaardigheden kan ontwikkelen, de juiste werkbalans kan vinden en zich verder kan ontplooien.

Werkplekleren is een uitstekend middel voor M-Museum om uit te testen of er een juiste match is. De individuele begeleiding van coach Ellen ondersteunt zowel Fabienne als Marieke de leidinggevende. Het wordt door beide partijen positief ervaren, er wordt eerlijk en transparant gecommuniceerd, het geeft kansen en doorgroeimogelijkheden.

Voor M-Museum is het belangrijk open te staan voor personen uit verschillende doelgroepen. Op deze manier willen zij hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Fabienne heeft heel wat talenten en competenties maar moet natuurlijk ook de mogelijkheid krijgen deze te tonen. De kans bij het M-museum heeft ze met beide handen aangegrepen en er ligt een mooie toekomst voor haar open.


Een jonge vrouw in een mannenploeg! Gemeente Herselt bewijst zonder veel ophef dat dit mogelijk is!
Kimberly, 19 jaar, studeert af in het bijzonder onderwijs richting houtbewerking. Zij heeft een hands- onmentaliteit, is gemotiveerd en voert uit wat er gevraagd wordt.

Kimberly, 19 jaar, studeert af in het bijzonder onderwijs richting houtbewerking. Zij heeft een hands- onmentaliteit, is gemotiveerd en voert uit wat er gevraagd wordt.

Haar coach Katrien weet dat tempo en zelfstandig werken aandachtspunten zijn maar de persoonlijkheid en inzet van Kimberly krijgen snel de bovenhand bij het werkplekleren.

Kimberly doet stage bij een tuinbedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van houten tuinhuizen. Deze job is te hoog gegrepen omwille van het ruimtelijk inzicht dat nodig is alsook de fysieke belasting die het werk vraagt. De stage onderstreept wel de talenten van Kimberly en die worden goed in kaart gebracht voor een volgende stap richting arbeidsmarkt.

Kimberly droomt van buitenwerk, met haar handen bezig zijn en liefst in een ploeg van mannen. Haar coach overtuigt de gemeente Herselt om een stage toe te staan in de groenploeg. Geflankeerd door een mannenploeg staat Kimberly tijdens het werkplekleren zelf haar eigen mannetje! De ploeg verricht werk van onkruid wieden tot sneeuw ruimen, van snoeien tot het meehelpen bij events.

De leidinggevende van de ploeg wil Kimberly een kans geven om sterker te worden op de arbeidsmarkt en overtuigt haar om deel te nemen aan het examen voor een openstaande vacature. Kimberly aarzelt niet om mee te doen. Ze is blij met de inspanningen die de gemeente Herselt doet om de sollicitatieprocedure aan bepaalde doelgroepen aan te passen, zodat iedereen evenveel kans maakt om te slagen.

De sollicitatie is een succes en Kimberly krijgt een contract van 1 jaar aangeboden. Hierdoor krijgt zij de kans om haar werkervaring uit te breiden en in de toekomst sterker te staan op de arbeidsmarkt!

Een pluim voor Kimberly en veel respect voor het doelgroepenbeleid van de gemeente Herselt!